На Сумщині проводитиметься осіння вакцинація диких мясоїдних тварин проти сказу
22.09.2021 17:49

З жовтня цього року на території Сумської області планується проведення заходів з пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Здійснюватимуться вони у межах виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин в Україні на 2021 рік, погодженого рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України від 29.01.2021 №1. Така кампанія з пероральної імунізації дикої фауни проти сказу в області проводиться починаючи з 2007 року.

Вакцинація буде проводитися повітряним розподілом принад з вакциною за допомогою авіатранспорту. Літаки оснащені системами GPS і системами реєстрації скидання вакцини.

Приманка з вакциною, яка розповсюджується авіатранспортом, безпечна для людей і тварин, вона має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку та запахом м’ясокісткового борошна.

Тому, коли ви побачите літак, який розкидає приманку з вакциною, просимо, не хвилюватись – це здійснюється процес вакцинації диких м’ясоїдних тварин. Прохання не брати приманку в руки та не переносити з місця.

Довідково: сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та людей, за якої уражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами та завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотоподібні та бродячі тварини.

УВАГА! Розкидання вакцини буде проводитись літаками в лісових та мисливських угіддях.

У зв’язку з погодними умовами терміни здійснення вакцинації можуть переноситись.

sumy.today

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...