Тростянецька громада попрощалася з Героєм В’ячеславом Хижковим
06.02.2023 19:04

Сьогодні у селі Кам’янка, що належить до Тростянецької міської громади, відбулося прощання з Героєм, який віддав своє життя, захищаючи нашу землю від ворожої російської навали – Хижковим В’ячеславом Григоровичем. Обірвалося життя справжнього патріота, надзвичайної і світлої людини, воїна, який сумлінно виконував свій громадянський і військовий обов’язок, виявив стійкість і мужність у цій безжальній боротьбі.

Кам’янчани створили живий коридор, щоб віддати останню шану воїну, який захищав усіх нас від російських загарбників, котрі посягнули на нашу рідну українську землю, а на цвинтарі пройшла прощальна церемонія за участю бойових побратимів, рідних і близьких людей.

Віддали останню шану воїну, який віддав життя за Україну, бойові побратими, секретар міської ради Наталія Ковальова, офіцер Охтирського першого відділу районного територіального Центру комплектування та соціальної підтримки Владислав Заброда, представники міської ради, старостату, закладів та установ нашої громади, вчителі Кам’янської школи, однокласники, друзі, колеги, сусіди.

В’ячеслав Григорович народився 5 квітня 1976 року в селище Пересічне Дергачівського району Харківської області. Закінчив Кам’янську сільську школу, професійно-технічне училище №1 міста Харків. Працював охоронцем у дитячому садочку села Кам’янка, виховував синів. Товариський, комунікабельний, енергійний, веселий, трудолюбивий, справжній патріот своєї країни – таким його завжди пам’ятатимуть рідні та друзі.

Ще у 2015 році В’ячеслав Григорович вирішив стати на захист української землі – він пішов добровольцем до зони АТО, став командиром зенітної установки. За заслуги у зоні проведення антитерористичної операції Хижковий В’ячеслав Григорович був нагороджений медаллю «За мужність і героїзм».

У 2016 році В’ячеслав Григорович повернувся у Кам’янку на своє місце роботи. Але події 2022 року – повномасштабне вторгнення росії в Україну, знову покликали його захищати рідну землю. З березня 2022 року й по сьогоднішній час він перебував у найгарячіших точках воєнних дій. 27 січня 2023 року В’ячеслав Григорович загинув від поранень, несумісних з життям.

Хижковий В’ячеслав Григорович віддав найдорожче – власне життя – за наше мирне, щасливе, вільне майбутнє. Пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях.

Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого Героя. Сумуємо. Низько схиляємо голови у скорботі. Нехай світлий спомин про Хижкового В’ячеслава Григоровича назавжди залишиться у пам’яті усіх,
хто його знав, любив та шанував!

Вічна пам’ять! Вічна слава Герою!

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...