Тростянецькі школярі прибули у Францію, де 3 тижні житимусь у старовинному замку
24.01.2023 17:18

Завдяки співпраці Тротянецької міської ради з друзями з Франції 39 дітей з Тростянця 3 тижні перебуватимуть у французькому місті Менілес.

"Цю подорож наших дітей ми обговорили з громадським діячем Франції Бенджаміном Аттоном і мером пригороду Парижу містом Женнвільє Патрисом Леклерком який і запросив групу дітей з Тростянецької громади до Франції в цю навчально-ознайомчу поїздку, як дітей громади, що дуже постраждала від росіян" - повідомив міський голова Юрій Бова.

Відділом освіти для поїздки були відібрані діти, які найбільше постраждали під час бойових дій: ті, у кого зруйноване чи пошкоджене майно, у кого загинули під час окупації близькі родичі, діти військовослужбовців ЗСУ, та діти, що перебували під час окупації в місті.

Усі витрати вартості поїздки: перевезення зі Львова до Франції проживання, харчування бере на себе французька сторона. Проїзд дітей з Тростянця до Львова і в заворотному напрямку профінансували Ханс та Сибілла Штрак-Циммерман, давні німецькі друзі громади.

Група дітей буде проживати у комфортабельному старовинному замку Chateau de Menilles, Rue Roderer. На кожний день заплановані різноманітні заходи, екскурсії, відвідини історичних місць, подорожі, прогулянки тощо. Побувають діти і в Парижі на Єйфелевій вежі, в Луврі і інших історичних місцях Франції.

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...