У понеділок 22 листопада усі школярі громади повертаються до стаціонарного навчання
20.11.2021 09:45

Учора відбулося засідання міської комісії ТЕБ і НС, на якому розглядали два питання - ситуація по захворюваності на ковід серед мешканців нашої громади, а також вирішували питання, яке дуже хвилює і батьків, і педагогів, і вчителів - це готовність відкрити очний навчальний процес для учнів усіх класів, а не лише 1-4.

За інформацією наданою на комісію Валентиною Одражою, завідувачкою Тростянецьким відділенням ДУ "Сумський ОЦКПХ", наразі аналізується ситуація по ковід із ознаками стабілізації. Тобто, відмічається зменшення рівня захворюваності у два рази у порівнянні з попереднім тижнем.

Так, за останні 7 днів (за період з 12 по 18 листопада) серед мешканців Тростянецької громади зареєстровано 73 випадки коронавірусної хвороби та 24 - серед жителів Боромлянської ТГ. Для порівняння тиждень тому було - 141 та 30.

Проте слід зазначити, що в листопаді померло 16 осіб, які проживали на території Тростянецької ТГ. Найвища летальність реєструється у віковій групі 70 років та старші. За звітний період троє дітей захворіли під час перебування на самоізоляції за місцем проживання.

За звітний тиждень серед працівників дитячих дошкільних закладів захворюваність не реєструвалася.

- Наразі у нас розгорнуто 110 ліжок (50 - наразі зайнятих госпіталізованими пацієнтами), маємо 60 централізованих кисневих точок, та концентраторами забезпечено ще 28 точок. Усі, хворі, що потребують кисневої терапії - повністю забезпечені цим видом лікування, - зазначив на комісії генеральний директор міської лікарні Анатолій Плахтиря.

Він додав, що з 1 жовтня ними було проліковано 275 хворих, у тому числі 3 дітей. На жаль, померло - 42 людини (18,9% від пролікованих). За минулу добу померла одна невакцинована людина. Наразі у лікарні перебувають 17 тяжкохворих пацієнтів.

Виходить, що майже кожен п’ятий пацієнт помер від коронавірусу!

- Ліками, дезинфекторами, засобами особистого захисту ми забезпечені повністю. Закупили медикаментів майже на 800 тисяч гривень, - повідомив Анатолій Плахтиря. - Киснем та кисневими концентраторами також забезпечені у достатній кількості.

Після заслуханої інформації медиків, члени міської комісії ТЕБ І НС заслухали доповідь в.о. начальника відділу освіти Яни Білокур, яка зокрема зазначила, що не бачить причин у тому, щоби не відновити стаціонарну роботу шкіл. Адже випадки захворюваності педагогів та учнів на ковід - одиничні. Педагогічні працівники майже стовідсотково пройшли вакцинацію.

Відтак, згідно рішення міської комісії ТЕБ І НС, очне навчання по усім навчальним закладам громади відновиться з понеділка, 22 листопада.

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...