За підтримки народного депутата у Тростянецьку лікарню придбано обладнання майже на 7 мільйонів
28.12.2021 18:56

Сьогодні з робочим візитом до Тростянецької громади завітав народний депутат України, по нашому 162 виборчому округу, Микола Задорожній. У супроводі міського голови Юрія Бови парламентар вирішив оглянути відразу кілька важливих об’єктів інфраструктури Тростянецької ТГ, але розпочав із закладу, що був і залишається найпріоритетнішим. Це - міська лікарня.

Сьогоднішня зустріч народного депутата Миколи Задорожнього із очільником громади Юрієм Бовою та гендиректором лікарні Анатолієм Плахтирею пройшла на піднесеній позитивній ноті - адже Тростянецька лікарня знову поповнилася новітнім медичним обладнанням, про яке наші медики раніше могли тільки мріяти!

Нагадаємо, що саме за сприяння парламентаря Миколи Задорожного наша громада отримала від держави кошти на придбання - увага (!) сучасного біохімічного аналізатора крові, аудіометра для новонароджених, а ще новітньої лапараскопічної стійки для хірургії!

Загальна сума усього придбаного - 6 мільйонів 750 тисяч гривень.

Анатолій Плахтиря пояснив, що зокрема, лапараскопічна стійка забезпечить абсолютно новий, сучасний рівень роботи нашим хірургам. Ви тільки уявіть, що тепер операції можна буде проводити з мінімальним травмуванням тіла пацієнта - спеціальними лапароскопічними інструментами через декілька маленьких отворів, спостерігаючи за усім процесом через електронно-оптичний лапароскоп.

Після такого оперативного втручання пацієнт за день - два повертається додому, а за тиждень - знову стає до роботи. Ось вам дійсно нове слово у лікуванні людей саме у нашій Тростянецькій лікарні, а не десь у дорогих приватних медичних закладах.

- Ось це сучасне обладнання, я переконаний, допоможе нашій лікарні надавати людям дійсно якісну допомогу. Ми щиро дякуємо вам, Миколо Миколайовичу, за допомогу у його придбанні. Адже ми повинні створювати якісні умови для наших пацієнтів, - підкреслив міський голова Юрій Бова, зазначивши також, що на лікарню загалом з міського бюджету наступного року заплановано виділити біля 20 мільйонів гривень.

- Я хочу подякувати перш за все нашим людям - платникам податків, за те, що ми маємо можливість для них сьогодні організовувати процес надання дійсно якісних медичних послуг. Ми з керівництвом громади повсякчас над цим працюємо, - наголосив народний депутат України Микола Задорожній.

У ході зустрічі було обговорено цілу низку інших важливих питань. Зокрема, що стосується збереження первинної ланки медицини на селі, та ще більш болючіша тема - це, так звані, маршрути пацієнта.

Народний депутат зазначив, що це питання, звісно, потребує перегляду та доопрацювання. Адже те, що сьогодні, мешканку Тростянця, яка бажає, скажімо, народжувати дитину чи просто лікуватися, у своєму місті - везуть чомусь до Охтирки - це неправильно!

Міський голова додав, що усі маршрути пацієнта затверджує спеціальний орган - госпітальна рада, куди входять лікарі відразу кількох міст, а не одноосібно начальник облздраву. Тому, по даному питанні виникла така от правова колізія, у якій наш народний депутат пообіцяв детально розібратися.

А ще він повідомив, що у парламентському бюджетному комітеті наразі вирішується питання про виділення коштів, які мають піти на обіцяну керівництвом держави підвищену оплату праці медикам вже з першого січня 2022 року.

Адже у більшості громад України таких грошей на зарплати лікарям та молодшому медперсоналу - просто немає, і самотужки, без допомоги держави їм точно не обійтися.

Втім, поки це питання на рівні державному остаточно ще не вирішене. Микола Задорожній сказав, що на найближчих пленарних засіданнях парламенту у січні зарплатна тема медиків має бути вирішена на державному рівні.

За матеріалами Тростянецької міської ради 

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...