Чи потрібне Сумській області інфекційне відділення Тростянецької лікарні?
01.08.2021 21:04

Міський голова Юрій Бова на своїй сторінці у фейсбук розмістив досить критичний пост на адресу обласних чиновників та подальшої долі тростянецької лікарні. Далі пряма мова: 

"Коли в минулому році треба було спасати людей від коронавірусу, Тростянецька лікарня стала першою, хто прийняв цей виклик і пролікувала біля 300 хворих. 

Багатьох безнадійних хворих реально спасли, за що люди безмежно вдячні персоналу лікарні і всім благодійникам, хто забезпечував обладнанням, киснем тощо.

Напревеликий жаль в цьому році з лікарней НСЗУ не уклало угоди по лікуванню ковідних хворих. І навіть тростянецьких людей везуть екстренною в сусіднє місто Охтирка, де значно гірші умови лікування і перебування.

Чому так??????
Бо так вирішило обласне управління охорони здоров'я і подало ввдповідну пропозицію до МОЗу. Доля лікарів, вклад громади в ремонт відділення, закуплена апаратура - їм байдужа???

Про цю ситуацію вже місяць як знає голова Сумської ОДА Дмитро Живицький , знають народні депутати, знає НСЗУ - звернення від депутатського корпусу направлені в червні і в липні.

І що? Жодної наради з цього питання!!!!
І це перед третьою можливою хвилею коронавірусу.

Як не згадати ситуацію 2018 року коли нам "радили" закривати пологове відділення, бо значно не дотягували до плану в 250 пологів.

Чиновники в області тоді не дивилися в нашу стратегію розвитку лікарні, в кошти, що громада відірвала від ремонту доріг, водогонів, тощо. Закривайте лунало на нарадах.

А ми зберегли і відремонтували. І в 2020 ковідному році в нашому відділенні народилося 268 малюків. Жодного смертельного випадку! До нас їдуть з Харкова, Запоріжжя, Києва, Сум і тієї ж Охтирки більше сотні породіль....

Але досі на півдні Сумської області діє лише ОДНА опорна лікарня - Охтирська, що розрахована на обслуговування біля 120 тис населення.

Фактично ж на півдні Сумської області 5 районів чисельністю понад 250 тис населення. Доступність до цієї лікарні від багатьох сел, міст більше ніж 50 км і більше ніж година, бо дороги ремонтувати і ремонтувати.

І знову питання до ОДА, до профільного управління охорони здоров'я: чому не зробити 2 опорних лікарні на півдні Сумської області, кожна з яких обслуговувала б 120 тис населення, як це передбачено відповідною постановою КМУ.

Другий рік ми піднімаємо це питання. У відповідь поки тиша!
Нас просто не помічають?
Не помічають, що за цей час громада сама зробила якісний ремонт 3 відділень, закупила безліч сучасної апаратури, збільшила кількість пакетів надання медичної допомоги, впроваджує заходи з енергозбереження, тощо...????

Нікому в нашій країні це не потрібно?????" 

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...